Coronavirus og IT-Sikkerhed!

Misinformation og scammere

I takt med at COVID-19 er ved at udvikle sig til en verdensomspændende pandemi, udnytter scammere og hackere at folk søger information på internettet om virussen, både til at skabe panik og til at sprede malware.

I tirsdags (d.3/3 2020) blev der opdaget mindst to malware-angreb med relation til coronavirusen; den ene med phishing-emails og den anden med falske Microsoft Office dokumenter. Begge malware-kampagner har til formål at sætte en bagdør ind i brugeres computer og derved give hackere frit spil.

Hvordan kan jeg sikre mig mod disse angreb?

Ligesom med alle andre trusler handler det om to ting:

  • Sørg for at din antivirus og firewall er opdateret og slået til (og at du har disse ting)
  • Åbn ikke ukendte mails, dokumenter eller lignende, hvis kilden ikke kan verificeres

Derudover er det vigtigt at du ikke stoler på alle kilder du ser på internettet om COVID-19, men istedet får din information fra officielle kilder, såsom Sundhedsstyrelsen i Danmark.

Hvis du tror du er faldet for et phishing-angreb eller lignende, kan du kontakte os for at få tjekket din computer efter.

OK

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies. Læs mere her