Husk nu at opdatere dit Windows!

Det kan næsten ikke siges for ofte

Vi har skrevet om det flere gange før, og selvom det har været i sagt de fleste nyhedsmedier, er det stadig ikke alle virksomheder og privatkunder som har skiftet væk fra det nu ikke-understøttede Windows 7, og samtidig heller ikke har styr på deres sikkerhed – og det har konsekvenser!

Denne gang er det et vandrensningsanlæg som stod for mål, da en ukendt hacker forsøgte at forgifte vandforsyningen i den amerikanske by Oldmar, Florida, ved at ændre stofmængderne i vandet. Hackeren tvang sig adgang til Teamviewer-softwaren på en af computerne i byens vandrensningsanlæg og skruede op for mængden af natriumhydroxid.

Anlægget bruger det ikke-supporterede Windows 7 og har ingen firewall. Man deler også frit det samme Teamviewer-kodeord mellem alle medarbejdere.

Almindeligvis er fordelingen 100 mg/l vand, men efter angrebet var den 11.100 mg/l, og det kunne have haft konsekvenser for de 15.000 borgere, anlægget forsyner.

Det skriver Reuters.

Historien viser vigtigheden af to ting: Vær opdateret på styresystemet, og hav styr på IT-sikkerheden. Selvom konsekvensen for ikke at have styr på sikkerheden som privatperson ikke resulterer i problemer af samme nivaeu, kan det stadig have stor betydning for både personlige oplysninger og, i nogle tilfælde, manglende beløb på kontoen.

Hardu endnu ikke fået opdateret til Windows 10 og har derfor brug for hjælp til sikkerheden? Så kontakt Northguard allerede idag!

 

OK

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies. Læs mere her