Hvor er grænsen mellem hjælp og overvågning?

Skal de store firmaer vide alt?

Apple og Google annoncerede for nyligt, at decentraliseret Bluetooth-teknologi snart vil blive rullet ud til sporing af coronavirus-kontakter. Implikationerne for privatlivets fred er kan være bekymrende.

De to tech-giganter planlægger at bruge decentraliseret Bluetooth-teknologi i smartphones til at hjælpe brugerne med at spore, om de er blevet udsat for smittefare fra nogen, der har testet positivt for virussen – også kendt som “kontaktsporing.” (kilde)

Måden det virker på er at, såfremt man har indstalleret app’en, vil linke op med andre folk som også har appen indstalleret. Hvis én person i kæden bliver testet positiv for Corona-smitte, vil vedkommende kunne meddele det til myndigheder og andre folk som kunne være smittet.

På overfladen lyder det som en god ide, men når man ser lidt ned i systemerne, vil det samtidig betyde at de to store firmaer vil få endnu mere adgang til folks bevægelsesmønstre og privatliv end de i forvejen har.

Det kan derfor ikke siges nok: hav styr på din sikkerhed og sørg for at holde dine private oplysninger sikre – både på telefonen og computeren!

K0ntakt os hvis du har brug for hjælp til at sikre dine enheder

OK

Websitet bruger cookies for at forbedre din oplevelse, vurdere brugen af de enkelte elementer på websitet og til at støtte markedsføringen af vores services. Ved at klikke videre på websitet accepterer du websitets brug af cookies. Læs mere her